Tidslinje 1851 - 1870
1851
The Fort Laramie traktaten underskrives af repræsentanter for indianerstammer som Lakota, Cheyenne, Arapaho, Crow m.fl. og regeringsrepræsentanter. Der havde forud for traktaten været en del krige mellem indianerstammerne, og de mange guldgravere der drog vestover blev overfaldet af indianerne. I traktaten stod at indianerstammerne fik hver deres stykke jord og for 50.000$ forsyninger hvert år, de næste 50 år. Til gengæld skulle der ikke være flere stammekrige og overfald, og alle uoverensstemmelser ville blive klaret af rettens vej. Traktaten var dog ikke meget bevendt da repræsentanterne for indianerne ikke havde den autoritet blandt indianerne som skulle til og forhandlerne fra regeringen ikke havde mandat til at yder den beskyttelse af indianerne som de havde lovet.
1851
John Savage bliver den første hvide mand der rider ind i Yosemite Valley, det sker under forfølgelsen af en bande indianere der har angrebet flere handelsposter i området.
1852
Onkel Toms hytte udgives. Den er skrevet af Harriet Beecher Stowe, og puster til ilden omkring modstanden mod sydens slaveri.
1852
Der er nu ankommet mere end 20.000 kinesere for at grave efter guld. Kineserne holder sig for sig selv, og lever efter deres egne regler, og der opstår derfor kinesiske bydele i byerne.
1853
Kong Chow templet bliver bygget i San Francisco og bliver det første budhistiske tempel i Amerika.
1853
Californien begynder at inddrive de tilbageværende indianere i reservater oprettet af hårdhændede soldater. Indianerne er lovligt jagtet vildt og gratis slaver. Californiens hårdhændede behandling af indianerne , som er en af de værste og mest umenneskelige perioder i Amerikas historie,har resulteret i et fald i indianske indbyggere.fra 150.000 til færre end 30.000 indianere i 1870.