Sun of a Gun Beef Stew

Denne fyldige ret var ofte dagens hovedret, og blev forberedt af kokken i hans rullende køkken (chuck wagon). Retten blev brugt som socialt samlingspunkt, når der kom gæster osv. Så medbragte alle lidt til retten.
Nedenstående opskrift er moderniseret, så nutidens cowboys bedre kan fortære den. Den originale opskrift havde bl.a. til formål at være kraftfuld, stærkt saltet og fedtholdig, så den passede til det hårde job som kvægdriver.

Kokken med sin vogn og sin Dutch oven (gryder)

Opskriften

1 kg. London stegt okssetyksteg. Stegt let og skåret i små firkanter.
6 kartofler pilles og skæres i små firkanter
300 g flåede tomater
1 stort løg skøret i stykker
1 fed hvidløg - presset
2 kopper gulerødder, pillede og hakkede
1 kop selleri der er hakket
1 kop helkernet korn
1 kop ærter friske, frosne eller fra dåse
1/4 kop broccoli, hakket
1/4 kop turnips, hakket
12 kopper vand
1/2 kop pearl barley (knust korn)
3 tsk. salt
2 tsk. sort peber
3 hele laurbærblade
4 tsk. hakket persille
1/4 tsk. basilikum
1/4 oregano

Jævning og olie

1. Varm olien i en Dutch oven eller stor gryde. Tilsæt Hvidløg og den hakkede bøf.
2. Brun bøffen på begge sider - tilsæt løg , tomater og vandet.
3. Tilføj krydderierne, kartoflerne og løg og lade det simre i 2 timer. Hold øje med at gryden ikke koger tør.
4. Tilsæt vand efter behov.
5. stuvningen jævnes med mel/jævning og den er nu klar til servering.

www.sherif.dk