Texas Rangers

.1822 - .1881

Den første legale amerikanske koloni der blev dannet i Texas, blev dannet af Stephen Austin i 1822.Stephen Austin hyrede en flok dygtige ryttere, som skulle agere spejdere, der skulle holde øje med indianernes bevægelser i Texas. I 1835 blev denne flok ryttere bedre kendt som Texas Rangers. De bar ikke uniform, der var ingen eksersits og ingen gjorde honnør for deres overord- nede, og en leder blev kune accepteret hvis han beviste sin dygtighed i kamp.

Nogle af datidens mest kendte medlemmer af Texas Rangers var Charles Goodnight, John Coffee Hays og William Wallace. I 1840 blev Hays forfremmet til kaptajn. Han sørgede for at han mænd fik Colt revolvere. Det viste sig at være en klog beslutning, og i kampene mod Comancherne, led indianerne store tab, da de før var vant til at kæmpe mod mænd med singleskuds våben.

En ranger ved navn Nelson Lee beskrev Hays som en høj, ungdommeligt udseende mand, som ikke var over 20 år gammel. Han havde pæne manerer, sagde ikke meget og virkede beskeden. men det var ikke desto mindre Hays , de hårdføre Rangers foretrak som deres leder.

William Wallace, som har kæmpet under Hays ledelse i den Mexicanske krig , fik i 1850 kommandoen over hans egen deling af Texas Rangers. Og den næste årrække kæmpede han imod indianerne og de mexicanske banditter.

I 1874 blev Taxas Rangers opdelt i to afdelinger. Frontbataljonen blev brugt mod indianere, der angreb nybyggerne og Specialtropperne blev brugt mod kvægtyve og røvere i Texas.

Specialtropperne blev opløst i 1881. Senere blev Texas Rangers til the Texas Department of Public Safety.