Wild West Poker

www.sherif.dk

Pokerspillets oprindelse er uklar. Nogen mener at spillet stammer fra Kina omkring år 900 og nogen mener at spillet oriendelig er persisk og hed Nas og mindede om 5 card stud poker.

I Amerika dukkede pokerspillet op i New Orleans starten af 1800-tallet, hvor franske nybyggere spillede et spil der hed poque, reglerne var magen til reglerne vi kender fra draw poker idag. I 1822 åbnede John Davis amerikas første Casino. New Orleans blev hurtigt kendt for sit spil og var det primære sted for uddannelsen af proffesionelle spillere og falskspillere, som senere huserede på floddamperne hvor de lokkede hele livsopsparinger fra nybyggere og pionerer. Op gennem 1830'erne blev spillet mere udbredt i Amerika og kunne snart findes i alle saloner, guldgraverbyer og andre steder hvor der var folk med penge. Det stillede store krav af være proffessionel kortspiller. De skulle have et vindende væsen og tiltrækkende ydre, for at kunne lokke godtroende folk til at spille med dem. Derfor sås spillere ofte i lapset tøj. Ud over deres færdigheder med kortene, var det ofte et lige så stort krav at de var dygtige med revolveren, da den ofte havde det sidste og afgørende ord, når der opstod tvivl om ærlighen af spilleren.

De er mange pokerhistorier fra det vilde vesten:

F.eks udtrykket "Dead mans hand" som består af 2 sorte esser og 2 sorte ottere, det femte kort menes at være spar 2..

Den 2. august 1876 sad den berygtede revolvermand og pokerspiller Wild Bill Hickok i lNuttall Manns #10 Saloon i Deadwood.og spillede poker med nogle lokale. Wild Bill som var en rutineret spiller ville normalt have sat sig ved pokerbordet så han ikke havde ryggen til døren, eller sådan at han idet mindste kunne se svingdørene i spejlet bag baren. Men da hans sædvanlige stol var optaget, satte han sig i en stol med ryggen mod baren. Dagen før havde Wild Bill spillet mod Jack McCall og blanket ham helt af. Da McCall forlod bordet havde Wild Bill nedladende stukket ham et par dollars til mad, og bedt ham holde sig fra poker til han havde råd til at spille.Så da cowboyen jack McCall den 2. august kom ind i Saloonen, fik han en drink i baren og gik hen for at se på pokerspillet, han stillede sig tilfældigt bag Wild Bill og betragtede spillet.. Pludselig trak han sin revolver frem fra jakken og skød Wild Bill i baghovedet, havde han ikke en chance. Død på stedet faldt han forover og hans kort, som han ikke slap, kom til syne. Disse kort var den berømte "dead mans hand" som stadig er omgærdet af mystik blandt pokerspillere. Morderen Jack McCall blev dog senere på dagen fanget af Wild Bills veninde Calamity Jane.

En anden historie hvor der indgår en af vestens legender, er den om den indfødte der er kommet til penge, men er faldet i hænderne på 3 falskspillere på en flodbåd. Efter de tre spillere har rippet ham for hele hans formue, går den unge infødte mand ud på dækket og gør antræk til at begå selvmord, ved at hoppe overbord. En mand som har observeret situationen stopper ham dog, og overtaler ham til at droppe planen. Manden går derefter ind og spiller poker med de tre falskspillere. Midt under spillet, trækker han sin temmelig store dolk frem og truer den nærmeste spiller med ordene:" hvis du har flere end fem kort på hånden dræber jeg dig" - derefter vrider han armen om på spilleren så hans 6. kort falder på bordet. Derefter rydder han hele bordet for penge og går udenfor, til den unge indfødte. Manden giver ham hovedparten at pengene og beholder lidt selv for besværet. Den unge mand er er dybt taknemmelig og spørger til mandens navn, hvor han svar at han hedder James Bowie.

En anden berygtet storspiller Doc Holliday, sad i byen Fort Griffin i Texas og spillede poker. Han kom til at spille med den storskrydende bandit Ed Bailey. Ed bailey kiggede i de kastede kort, selv om han godt vidste at det er strengt forbudt i poker. Doc Holliday bad ham lade være, Ed kiggede alligvel i det kastede kort og Doc advarede ham for anden gang,, Ed kigge tredje gang på kortet og uden at sige et ord ragede Doc Holliday hele puljen til sig .
Ed Bailay trak sin revolver under bordet, men inden han kunne nå at spænde hanen, trak Doc Holliday sin kniv og sprættede maven op på Ed Bailay, som blødte ihjel på salongulvet.

Dette bekræftede igen vestens lov: " skyd først og spørg bagefter"

Paul Newman har også udtalt om poker:" Hvis du sidder omkring et pokerbord og ikke kan udpege fjolset, er det nok dig selv" !